vrijdag 21 juli 2017

Café au lait

Koffie in Frankrijk, voor mojbijns nooit een succes. Waar Bas enorm kan genieten van een 'petit café noir' wil ik graag een cappuccino of een grand café au lait.
In gewone Franse stadjes krijg je als je cappuccino vraagt koffie met slagroom.
Ook best lekker.
Maar een cappuccino met opgeschuimde melk dat vind ik zelden in Frankrijk.
Dus vraag ik 'café au lait'.
Petit our grand?
Meestal krijg je dan een volle kop zwarte koffie en een kannetje warme melk. Maar hoe doe je dat? De melk past er niet bij.
Vanmiddag, naast de kerk in Signy l'abbaye zei ik 'petit'.
Nou dan krijg je dus dit.....
Zien jullie het ook?
De melk uit het cupje paste er niet meer bij.
Dus dat werd gedoe en het was ook lauw en vies.
Nu hopen op betere koffie in een grote stad!

1 opmerking:

  1. Heerlijk vond ik dat, koffie met warme melk. Eerst een slok van die zwarte koffie en dan steeds bijgieten uit dat kannetje. Daar genoot ik echt van. Tegenwoordig krijg je idd vaak een melkcupje. En je betaalt de hoofdprijs. Maar ik vraag nu of ik warme melk krijg. Als dat niet zo is, neem ik zwarte koffie en doe de suiker erin. Is heel anders, maar ja, je moet wat. En met het juiste gezelschap op het juiste terras, smaakt alles me wel.

    BeantwoordenVerwijderen