donderdag 23 november 2017

Beurs

Wie mij kent weet dat ik niet zo houd van grote hallen met veel mensen.
Maar vandaag toch besloten met vriendin L naar handwerk/quilt beurs te gaan.
Echt waar.
Ik heb eigenlijk niet zoveel met quilt, vooral niet de honingraat model lapjes groen rood bruine kleuren die traditioneel aan elkaar genaaid worden.
Op deze beurs waren ook kunstenaars die met quilt techniek prachtige doeken maakten (er was expositie bij).
Met diepte en helderheid met mooie composities en kleurstelling.  Zij wilden er echt een verhaal mee vertellen, je kon er lang naar kijken.
Ik wist dat blogster Mieke (van deze blog) er ook zou zijn. Als we elkaar zouden herkennen zouden we elkaar de hand schudden..Zij was er met haar lange man had ze geschreven.
En tijdens het koffie drinken kwam er een leuke vrouw op me af met lange man!
Zij legde uit wat quilten eigenlijk was en hoe haar werkwijze was. En....je spreekt het uit als KWILT. Live gesproken met iemand die mijn blog volgt( en ik de hare).
Het leukste van de beurs waren de wolletjes en bolletjes. En de prachtige kleuren wol om mee te vilten. Ben niet heel dol op kleurige vilten kleding of shawls. Maar de keien die ik af en toe vilt worden altijd prachtig en wolvilten is heerlijk werkje.
En wat ook erg opviel. ....
90 procent van de bezoekers waren grijze dames. Klinkt niet aardig, ze genoten vast heel erg en zijn vast heel goed in quilten en handwerken.
Maar zoveel in één hal viel wel erg op.
(En dan heb ik het niet over jou Mieke. ..)
Sommige echt niet ouder dan 60 maar toch zagen ze er al uit als een 'oudere'. Dat viel me erg op en ken ik niet van de 60 plusses in mijn  buurt, ook mijn moeder niet. Ik ken het van vroeger datje als je ouder werd geen kleur meer droeg alleen beige of grijs. 
En dan hebben wel de foto's nog.
De eerste is de voorkant van groot doek. De tweede foto is de achterkant van dat doek.  Dit vond ik mooi werk. De laatste foto's zijn lampen van vilt. Mooi vond ik, beetje vreemd ook wel. 

5 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Ik heb de tekst aangepast, want het was onaardig en er stond niet echt
   beschreven wat ik bedoelde.

   Verwijderen
  2. Leuk je ontmoet te hebben. Wat de bezoekers betreft : op een doordeweekse dag een beurs bezoeken is voor jongeren lastig: de meesten werken en gaan (dus) op zaterdag.

   Verwijderen
  3. Ja zeker leuk je even te hebben gesproken Mieke, en je hebt helemaal gelijk natuurlijk. Het was een doordeweekse dag, dan zijn er sowieso veel meer grijze dames.

   Verwijderen