zondag 2 juli 2017

Stel dat .......zei Kaj

Zoon Kaj is inmiddels uitgegroeid tot een betrokken lieve zoon die gemotiveerd met zijn studie bezig is. Hij haalde deze week zijn propedeuse  business management en daar zijn we trots op.
Hij was mee naar zeeland dit weekend en dat levert met zo'n volwassen kleinzoon erbij leuke gesprekken op.
Vanmiddag, terwijl we smulden van mijn moeders kerriesoep, stelde hij ons de volgende vraag:
Stel dat je weer jonger zou zijn welk beroep zou je dan het liefst hebben gehad er vanuit gaande dat je daar dan ook goed in was  (of wat had je graag gedaan).

Bas zei direct dat hij dan graag boswachter was geweest.
Kaj zelf zou graag talentvol profvoetballer zijn. Dat leek hem heerlijk, sporten in groot stadion, veel geld verdienen en werken in leuke club mensen. En ook genoeg geld hebben om daarna een bedrijf op te kunnen zetten.
Mijn moeder had graag kraamverpleegster geweest. En een reis maken van een paar jaar met het gezin,de wereld verkennen en leren van dat leven.
Mijn vader werkte bij van Gend & Loos en is daar directeur geworden van verschillende regio's. Iets managen dat heeft hij altijd erg graag gedaan.
Ikzelf  besefte dat ik altijd het werk deed en doe waar ik van droomde; onderwijs en kunsteducatie. Ik ben altijd blijven studeren en leren om me te verdiepen en beter te worden in mijn vak.Toch had ik daarnaast ook graag ontwerper geweest en bekend over de wereld met een mooi product.

Zo'n gesprek met mijn zoon, man en ouders, zo rijk voel ik me dan.

(Zie je hem lopen met zijn oma door de winkel? Slechte foto maar zo'n fijn beeld)

3 opmerkingen:

 1. Wat een mooie foto's. Die van je zoon met je moeder. Ze lópen hetzelfde. Die van jou met je zoon is ook super. Blij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was kleuterjuf en vind het heerlijk. Maar wat had ik graag kinderpsychologie gestudeerd. Het kwam er nooit van en nu vind ik me te oud.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. geweldig :-)
  Edith Jonker

  BeantwoordenVerwijderen