donderdag 11 juni 2015

Zuid Spaanse stekken


Uit de tuin op de berg bij Alora, waar mijn zoon vrijwilliger is in een hondenopvang van een Engels echtpaar, nam ik 3 stekken van de Carpobrotus mee. Een tuin-vetplant waar felgele of roze bloemen in komen. Ik zette er 1 in een pot en gaf deze aan mijn moeder ( die staat dus in een Zeeuwse tuin).  De andere twee stekken plantte ik zelf in een pot en zette ik in de tuin. Vandaag zag ik dat de stekken het echt gaan doen, ze staan rechtop en er groeit zelfs een nieuw blaadje. Ik ze de Hollandse winters niet aandoen, dan mogen ze in mijn atelier. En dan volgend jaar hopen op bloemen.

 
Dag 1 Dag 14


3 opmerkingen:

  1. Hoe is het met deze stekken gegaan? Ik heb er zelf namelijk ook een aantal en twijfel wat te doen; in het water laten staan tot er wortels groeien of in de aarde zetten. Als het bij jou goed is gegaan dan is het duidelijk wat te doen. Al vast bedankt voor jouw reactie.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nu zijn ze er niet meer, bij mijn moeder deed hij het goed, maar ik geloof dat hij nu dood is. Ons klimaat is niet zo geschikt,,,hih

      Verwijderen
  2. Hoe is het met deze stekken gegaan? Ik heb er zelf namelijk ook een aantal en twijfel wat te doen; in het water laten staan tot er wortels groeien of in de aarde zetten. Als het bij jou goed is gegaan dan is het duidelijk wat te doen. Al vast bedankt voor jouw reactie.

    BeantwoordenVerwijderen