maandag 20 oktober 2014

Mijn vaders werk

Mijn vader werkte altijd, ik geloof wel 40 jaar, bij van Gend en Loos.
Daarvoor verhuisden we van Alkmaar naar Vlissingen. Hij klom op van de werkvloer tot directeur van een aantal vestigingen in Zeeland.
Hij is daar op een nare manier aan de kant gezet en ging vervroegd met (ongewild) pensioen.
Ik heb of één andere manier een speciaal gevoel bij van Gend en Loos. Mijn vader vertelde altijd over de nieuwe ontwikkelingen. In december zorgen wij er met het hele gezin voor dat alle oud medewerkers (en bij overleden medewerkers de partner) een fijn kerstpakket kregen. Mijn moeder bracht ze met ons rond, en wij mochten aanbellen en het overhandigen.
Mijn vader was goed voor alle medewerkers.
Natuurlijk hadden we allemaal speelgoed van Gend en Loos auto's in huis.
Bij de geboorte van de oudste kleinzoon, mijn zoon J, werkte mijn vader nog en had hij een prachtige metalen van Gend en Loos speelgoed vrachtauto geregeld die hij in het ziekenhuis wiegje bij mijn zoontje legde, dat was zo'n speciaal moment.

Welnu, ik was gister in het Open lucht Museum, daar was ook een grote loods van van Gend en Loos met de verhalen in beeld gebracht, allemaal busjes en vrachtwagens, mooie foto's, en een hele verzameling speelgoed van Gend en Loos wagens.
Het raakte me om daar rond te lopen, zelfs de loods leek op die van mijn vader in Middelburg.
De tijd gaat snel, van Gend en Loos was een bedrijf met een verhaal, en mijn vader heeft daar deel van uitgemaakt.

Klein grapje voor de kenners : in dit museum kozen ze voor dozen van betuwe jam uit Tiel. Je weet wel van Flipje. En mijn vader heet.. Ja echt waar 

1 opmerking:

  1. Ja, dat is bijzonder. En je gevoel herken ik. Ik heb dat met Philips. En mijn ouders verhuisden van Dordrecht naar Terneuzen voor het werk. Dat moet (lang geleden) toch niet makkelijk zijn geweest.

    BeantwoordenVerwijderen