dinsdag 21 juli 2015

Bromvliegen

We leven twee weken op het platteland. Wat we horen? Vaak slechts een vogel of een bromvlieg. Buiten vliegen snelle vliegen, die schieten langs je hoofd en dan klinkt het als zo'n klein vliegtuigje. Door het geluidsniveau weet je precies waar hij om je kop vliegt.
Binnen hoor je soms de koelkast aanslaan. En natuurlijk de vliegen. We hebben van die kleverige vliegen vangers opgehangen ( al drie keer met mijn krullen aan blijven plakken zo vies). Door de enorme stilte horen wij nu ook als er een vlieg tegen zo'n vanger is gevlogen. Dan kleeft ie vast maar hij denkt nog weg te kunnen vliegen. Dat brommige - wegvlieg-geluid houdt soms wel 2 minuten aan. En dat is best lang als er verder geen geluid is. Soms twijfel ik dan of die vlieg niet uit zijn lijden verlost moet worden. Daar denk ik 2 minuten over na....

Natuurlijk zijn er ook andere geluiden:
* de oude boerin aan ons weggetje die klokslag kwart voor 7 de koeienstront-opschud-machine aanzet en om 7 uur weer uitzet
* de tractor van de 2 broers-boeren
* de moeder van de broers boeren die vanaf boven uit het huis alleen hysterisch kan schreeuwen naar haar zonen(2 keer per dag)
*roofvogels
* koeien die om kwart voor 10 naar het weiland lopen en om kwart voor 8 weer terug naar hun schuur

Tja dat was het zo'n beetje.
Vorig jaar hadden we een leuke Franse zender op ons wereldontvangertje.  Dat gaf ons Franse muzikale vreugd in de stilte. Hij is kapot (na 20 jaar trouwe vakantiedienst) als je er hard in knijpt doet hij het nog.
Dat doen we soms, gewoon even één Frans liedje, om de stilte en de bromvliegen te doorbreken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten