woensdag 31 augustus 2016

Moeder en zoon

Dit zijn moeder en zoon.
De een 83 jaar de ander 58 jaar.
De laatste tijd is het wennen samen aan het ouder worden. Hoe je daar als moeder mee om moet gaan maar ook als zoon.
Ik ben de schoondochter. Dat is ook een speciale rol. Zij wordt ouder, dat wordt merkbaar een geeft zorgen. Hij moet nog even uitvinden hoe om te gaan met ouderwordende  moeder. Dat geeft zorgen, maar je raakt ook steeds stukjes kwijt. Een dag samen wandelen bijvoorbeeld.
Vanmiddag reden we naar Twente, haalde haar op en reden naar de hei voor een picknick.
Heerlijk weer en prachtige plek.
Aan het eind van de dag kwam er een hovenier. De tuin van schoonmoeder is overgroeid,en daar heeft ze zelf  gelukkig nu ook last van.  De tuinen in haar wijk bestaan vooral uit nette terrassen met af en toe een bloempot of een conifeer.
Maar mijn schoonmoeder heeft een hele dichte volle tuin. Niet groot maar er zijn egeltjes,  eekhoorn, veel verschillende vogels. En wilde bloemen, binnen ,oude takken en wilde bloemen.
Kortom een paradijs. ...voor haar.
Deze week hadden de buren geklaagd over muizen en haar daarop aangesproken.  De muizen zouden uit haar tuin komen want zij voert de vogels.   Gelukkig kon ze duidelijk zeggen dat ze de tuin ging laten snoeien. Maar ze was echt geraakt door het bezoek van de buurman.
De hovenier koos de goede woorden. Hij zei ik ben geen sloper, wij zijn snoeiers.
Kortom toen we 's avonds op een terrasje zaten te eten was de rust weergekeerd.
Schoonmoeder was gerustgesteld over het grote snoeiplan ,en zoonlief had een ontspannen middag met weer allemaal fijne gesprekken samen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten