zondag 8 januari 2012

Haakadvies voor 2012

Wie haakt er nou niet? Best veel mensen geloof ik, ik heb veel vriendinnen maar er zijn er maar een paar die haken en breien.
Het is natuurlijk al veel te laat om een nieuwjaars-tip  te geven, alhoewel nooit te laat voor een goede tip.
Ga haken!
  • Koop lekkere zachte wol. Via internet is dat echt heel handig en je krijgt er vaak de patronen bij.
  • Als je nog niet weet wat je wil gaan maken, bestel dan gewoon een aantal bolletjes in je lievelingskleur (haken met je lievelingskleur is nog fijner!)

Begin met dikkere wol, dan heb je sneller effect en zie je beter wat je doet als je al lang niet meer gehaakt hebt. ( de wol die ik fijn vind is ESKIMO via internet shop de hobbydoos)
  • Maak iets wat niet te moeilijk is, dan heb je meer kans dat je het afmaakt en dan ben je niet meer te stoppen natuurlijk.
  • Zoek filmpjes op you tube als je nog eens goed wilt zien hoe je bepaalde steken moet maken. Zorg ervoor dat je weet wat een losse is, een vaste en een stokje is, daarmee kun je alles haken.
  • Leg je haakwerk met wol in een leuke mand naast de plek waar je altijd zit, dan pak je het sneller
Je zult verbaasd zijn over het effect, het gevoel van de wol door je handen, het haakwerk dat steeds meer lijkt op wat je wil maken.
Lekker kunnen zitten terwijl je iets aan het maken bent. Haak meditatie?Een plaid van 'granny squares' (zoek via google op afbeeldingen granny squares) is helemaal in tegenwoordig. Lekker warm en te maken met de kleuren die goed bij de inrichting van je huis passen,


2 granny squares


Veel haakplezier!?

Ineke

( ik geef graag haakles, dus mail gerust)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten