dinsdag 20 december 2011

Kleine Kiek weet van niks.

Nog een paar dagen, en dan is het kerstvakantie en dan start ook bijna het jaar 2012.

 
Deze week maak ik met mijn collega's op Kunst Centraal een aantal nieuwe leskisten af. Altijd bijzonder, samen de deadline halen, betrokken bij elkaar en voelen dat er weer prachtige zinvolle kunsteducatieve projecten naar de scholen gaan. Kunst Centraal heeft ook ander aanbod aan het onderwijs. Maar het is allemaal ooit begonnen met kunst, leskisten en begeleiding op de scholen. Leerkrachten die, geïnspireerd door een project, hun vaardigheden vergroten van een kunstvak en dat leren toepassen in hun onderwijspraktijk. En kinderen die geïnspireerd worden, mooie dingen maken, en kennis maken met kunst.


Mijn nieuwe leskist 'Kleine Kiek en zijn vriendjes' is klaar.
Vanaf januari gaat hij naar verschillende basisscholen. Geïnspireerd door het verhaal van Kiek, Suus en Stipmans gaan de kleuters fotograferen. Kiek wil niets liever! En de kleuters? Die genieten en maken mooie foto's.


Vandaag was het ook een hele ingewikkelde dag. Met de aankomende bezuinigingen, die in januari duidelijk worden, zijn er plannen om dit onderdeel van het Kunst Centraal aanbod af te schaffen.
Het was de hele dag voelbaar onder collega's, en de kerstborrel was een bijeenkomst waarin we terugkeken naar afgelopen jaar, maar van binnen voelde ik onrustige wind.
Er is storm op komst.


Gelukkig is Kiek daar niet mee bezig, hij sleutelt nog aan zijn nieuwe huis en kan niet wachten tot hij op pad kan met zijn vriendjes.

Ineke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten